ГоловнаПолітика

Чийгоз розповів про спробу російської влади "купити" Меджліс після окупації Криму

Пропонували "гроші і посади".

Чийгоз розповів про спробу російської влади "купити" Меджліс після окупації Криму
Фото: Сергей Нужненко

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів про те, як відразу після окупації Криму російська влада спробувала "купити" прихильність членів Меджлісу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Крим.Реалії".

За його словами, росіяни пропонували "гроші і посади".

"Це настільки банально було - може, тому, що дехто вже на це все купився. Як тоді всі говорили: всі продажні - справа лише в ціні. Я цього навіть не обговорював", - зазначив Чийгоз.

За його словами в Меджлісі "виявилося кілька негідників-колабораціоністів".

Нагадаємо, російська окупаційна влада 25 жовтня видала заступників голови Меджлісу Умерова і Чийгоза Туреччині завдяки домовленостям, досягнутим за підсумками візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана в Україну.

Чийгоз був головним фігурантом найгучнішого і найтривалішого кримінального процесу на півострові. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, Чийгоза затримали "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Мова йде про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі. Чийгоза засудили до 8 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 212 КК РФ.

Його звинувачували в закликах до сепаратизму за слова про те, що Крим повинен бути українським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram