ГоловнаПолітика

У МЗС прокоментували прохання польського президента не призначати на посади в Україні людей "з антипольськими поглядами"

"В Україні немає політиків з антипольськими настроями".

У МЗС прокоментували прохання польського президента не призначати на посади в Україні людей "з антипольськими поглядами"
Спикер Министерства иностранных дел Украины Марьяна Беца

В українській владі немає політиків з антипольськими настроями. Про це заявила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хотілося б підкреслити, що у проєвропейській політиці української влади немає політиків, які б мали антипольські настрої. Україна - це стратегічний партнер Польщі і цей принцип лежить в основі нашої політики щодо Польщі і польського народу. Ми налаштовані на конструктив, і ми не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами", - зазначила речник.

Водночас Беца додала, що МЗС буде дотримуватися тих позицій, які були висловлені у заяві від 3 листопада.

Раніше сьогодні президент Польщі закликав Порошенка і Гройсмана не призначати на керівні посади людей з антипольськими поглядами.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський пригрозив створити список нев'їзних українців з "антипольською позицією" і додав, що в нього потраплять і чиновники, "які на адміністративному рівні, з політичних мотивів, не допускають продовження ексгумацій та відновлення польських місць пам'яті".

В українському МЗС заявили, що в Україні антипольських настроїв немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram