ГоловнаПолітика

Фіскальна служба відновила податкову перевірку Данилюка

Міністр повідомив, що його запросили на засідання комітету Ради з питань податкової політики з доповіддю.

Фіскальна служба відновила податкову перевірку Данилюка
Фото: Сергей Нужненко

Державна фіскальна служба відновила податкову перевірку міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вчора отримав висновок ГУ ДФС в місті Києві за результатами моєї перевірки. Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи ГПУ та на неузгодження цих дій з нормами Податкового кодексу про обмеження на строк проведення перевірок.", - написав Данилюк.

За його словами, перевірка була відновлена відразу після того, як він оприлюднив інформацію про зловживання в ДФС Києва.

Данилюк повідомив, що його запросили на засідання комітету Ради з питань податкової політики з доповіддю про боротьбу зі зловживаннями з ПДВ.

Він також заявив, що акт ДФС про його перевірку був "неймовірним по своїй некомпетентності та заангажованості".

"З одного боку, цілком очікувано акт зняв всі питання щодо невідповідності моїх доходів і витрат. З самого початку ці звинувачення були безперспективними. Але з іншого боку, були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється, що я, в той час постійно проживаючи з сім'єю за кордоном, працюючи та сплачуючи там податки, мав ще крім цього заплатити податки в Україні. Ну "не знають" в ДФС про Угоди про уникнення подвійного оподаткування, резидентство та інші нюанси податкового законодавства. Цікава новина для мільйонів українців, які працювали і працюють за кордоном. Це, звичайно, не всі перли результатів перевірки. The show must go on", - додав міністр.

Нагадаємо, в серпні Печерський райсуд Києва дозволив Генеральній прокуратурі вилучити в Національному агентстві із запобігання корупції декларації Данилюка за 2015-2016 роки. У вересні Генпрокуратура закрила кримінальне провадження про можливе ухилення від сплати податків Данилюком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram