ГоловнаПолітика

Саакашвілі отримав довідку від ДМС про звернення за додатковим притулком в Україні

Ця довідка видається за зверненням заявника строком на один місяць.

Саакашвілі отримав довідку від ДМС про звернення за додатковим притулком в Україні
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "Рух нових сил", екс-глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що отримав від Державної міграційної служби довідку, що підтверджує легальність його перебування на території України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні нарешті отримав від міграційної служби документ, який засвідчує, що я перебуваю на території України легально. Звичайно, я цим не задовольняюся, а добиваюся через суд права відновити моє громадянство", написав Саакашвілі.

Він також опублікував фотокопію документа.

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Як уточнив кореспондент LB.ua, Саакашвілі отримав довідку про звернення за додатковим притулком в Україні терміном на один місяць.

Ця довідка видається біженцю за його зверненням. Після цього ДМС проводить відповідну перевірку, яка й визначить, чи потрібно заявнику надавати статус біженця.

Нагадаємо, громадянин Грузії Михайло Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА, а влітку 2017 року президент Петро Порошенко припинив його українське громадянство. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Саакашвілі був у цей час на території США. На початку вересня 2017 року він незаконно перетнув кордон України за силової підтримки своїх прихильників і незабаром звернувся в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

24 жовтня Державна міграційна служба України відмовила Саакашвілі в статусі біженця. Генпрокурор Юрій Луценко не виключив видворення Саакашвілі. 1 листопада Саакашвілі повторно відмовили в статусі біженця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram