ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив основні принципи кібербезпеки

Президент підписав відповідний закон.

Порошенко схвалив основні принципи кібербезпеки
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України", ухвалений Верховною Радою 5 жовтня.

Про це повідомляється на сайті президента.

Цей закон визначає правові та організаційні засади захисту життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, національних інтересів України в кіберпросторі, а також повноваження і обов'язки державних органів, підприємств, установ, організацій, осіб і громадян, основні принципи координації їхньої діяльності та базові терміни у сфері кібербезпеки.

Документ також визначає основні об'єкти кіберзахисту, які складають критичну інфраструктуру країни, принципи забезпечення кібербезпеки і національної системи кібербезпеки.

Згідно із законом, президент координує діяльність у сфері кібербезпеки через очолювану ним Раду національної безпеки і оборони.

Відзначається, що в цьому законі враховані пропозиції експертів НАТО і Євросоюзу.

Нагадаємо, Україна протягом року зазнала кількох потужних кібератак. Наприкінці минулого року були виведені з ладу ресурси низки енергетичних компаній і органів влади. У червні цього року - масштабна атака на деякий час паралізувала роботу державних та приватних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram