ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про обов'язкову перевірку СБУ російських артистів

Після отримання відповіді від СБУ організатор укладає договір про гастролі.

Порошенко підписав закон про обов'язкову перевірку СБУ російських артистів
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким проведення гастролей за участю російських артистів має узгоджуватися зі Службою безпеки.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Глава держави підписав закон, який регулює питання проведення в Україні гастролей громадян держави-агресора", - йдеться в повідомленні.

Згідно з цим документом, організатор повинен надати СБУ достовірну інформацію про ім'я та прізвище артиста, вказані в документі для в'їзду на територію України, інформацію про використання псевдонімів, приналежність до творчих колективів, а також іншу інформацію, що характеризує його творчу діяльність.

Протягом 10 днів з дня отримання запиту СБУ розглядає і дає відповідь про наявність чи відсутність законних підстав для недопущення громадянина до зазначеного гастрольного заходу. Після отримання відповіді організатор укладає договір з артистом.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада зобов'язала організаторів концертів за 30 днів повідомляти Службі безпеки про проведення гастрольних заходів за участю артистів країни-агресора.

Раніше віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко запропонував створити спеціальний реєстр організаторів, які запрошують на гастролі російських артистів, що порушили українське законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram