ГоловнаПолітика

Селище Решетилівка Полтавської області отримало статус міста

Населений пункт розташований за 40 кілометрів від Полтави.

Селище Решетилівка Полтавської області отримало статус міста
Фото: energolife.info

Верховна Рада на вечірньому засіданні у вівторок внесла селище міського типу Решетилівка Полтавської області до категорії міст районного значення (проект постанови №6550).

За це рішення проголосували 226 народних депутатів

У Решетилівці, яка розташована за 40 кілометрів від Полтави, проживає понад 9 тисяч осіб. Це адміністративний центр Решетилівського району.

У місті розташовано кілька підприємств, де виробляють сир і молоко, цеглу, пінополістирольні плити та будівельні суміші, борошно, олію та крупи, переробляють м'ясо. На території населеного пункту функціонують два ліцеї, чотири загальноосвітні школи, дві дитячо-юнацькі спортивні школи, два дошкільні заклади, районна лікарня, три бібліотеки, три парки відпочинку, два стадіони.

"З огляду на те, що селище міського типу Решетилівка розташоване на перетині магістральних шосейних сполучень загальнодержавного значення і в центрі Полтавської області, населений пункт має перспективи для подальшого соціально-економічного розвитку та залучення інвестицій. Внесення населеного пункту до категорії міст районного значення надасть додаткові можливості розвитку селищу міського типу Решетилівка та його економічному потенціалу", - йдеться в пояснювальній записці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram