ГоловнаПолітика

На сина Авакова наділи електронний браслет

Його підозрюють у розтраті бюджетних коштів.

На сина Авакова наділи електронний браслет
Фото: facebook.com/alex.avakov

На Олександра Авакова, сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, наділи електронний браслет згідно з рішенням Солом'янського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу.

Про це син міністра повідомив у фейсбуці.

"Усе відповідно до закону, в рамках якого доведу абсурдність ангажованих звинувачень!" - написав він і проілюстрував свій пост фотографією з браслетом на нозі.

Нагадаємо, тиждень тому детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив усіх трьох під особисті зобов'язання.

У лютому 2016 року було опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, поставку партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаків на 16,5 млн грн.

Голова МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його родини до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram