ГоловнаПолітика

Суд у Росії відмовився відпустити українця Павла Гриба з-під арешту

Захист просив випустити його із СІЗО під домашній арешт.

Суд у Росії відмовився відпустити українця Павла Гриба з-під арешту
Фото: kordon.org.ua

Краснодарський крайовий суд РФ відмовився задовольнити апеляційну скаргу на арешт українця Павла Гриба, взятого під варту за звинуваченням у тероризмі, пише "Цензор".

Захист просив відпустити Гриба із СІЗО під домашній арешт.

Нагадаємо, ФСБ Росії підозрює Павла Гриба в підготовці теракту у школі. За версією слідства, він запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці. Грибу висунено звинувачення за ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

Наприкінці серпня Павло Гриб зник на території Білорусі. Його батько - колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб - повідомив, що 24 серпня син поїхав до білоруського Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Після перетину кордону Білорусі юнак зник.

У місцевій поліції батька повідомили, що Павло Гриб перебуває у розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії в Краснодарському краї в місті Сочі. Згодом стало відомо, що Павла Гриба заарештували в Краснодарі до 17 жовтня. Потім термін арешту продовжили до 4 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram