ГоловнаПолітика

НФ і БПП запропонували внести зміни до держбюджету-2017

На субсидії хочуть виділити 7,6 млрд гривень, ще 2 млрд може піти силовикам.

НФ і БПП запропонували внести зміни до держбюджету-2017
Фото: пресс-служба президента

Голови фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" Артур Герасимов і Максим Бурбак внесли до Верховної Ради законопроект про внесення змін до держбюджету на 2017 рік.

Проект закону №7258, який зареєстровано 6 листопада, передбачає збільшення фінансування Міністерства внутрішніх справ на 1,7 млрд гривень до 54,8 млрд гривень в 2017 році.

Ці кошти пропонується виділити на збереження чинних розмірів виплат поліцейським і особам рядового і начальницького складу цивільного захисту, в тому числі для Національної поліції - 1,6 млрд гривень і Державної служби з надзвичайних ситуацій - 0,1 млрд гривень. Крім того, пропонується збільшити фінансування Служби зовнішньої розвідки на 200 млн гривень до 1,1 млрд гривень в 2017 році.

Законопроект також передбачає виділення ще 7,6 млрд гривень на субсидії.

У державному бюджеті України на 2017 рік передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в сумі 61,2 млрд гривень.

За інформацією Державної казначейської служби, станом на 1 вересня в органах Казначейства зареєстровані зобов'язання нарахованих пільг і субсидій на 68,8 млрд гривень, або на 7,6 млрд гривень більше річного плану. Депутати пропонують передбачити виділення додаткового фінансування.

Також законопроектом передбачається виділення субвенції місцевим бюджетам на проведення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 1,1 млрд гривень, медичної субвенції на 0,3 млрд гривень для виплати зарплати працівникам закладів охорони здоров'я, а також лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу і лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Крім того, 0,2 млрд гривень пропонується виділити на лікування громадян України за кордоном у зв'язку зі збільшенням кількості тих, що потребують медичної допомоги, яка не може бути надана вітчизняними лікарнями.

Ще 1,8 млрд гривень пропонується перерозподілити на нову бюджетну програму "Субвенція з обласного бюджету Донецької області на погашення заборгованості за електричну енергію підприємств водопостачання".

Гроші на це все, як стверджують депутати, є в зв'язку з економією на обслуговуванні державного боргу (3,4 млрд гривень) і тому, що в бюджеті залишилося 7,6 млрд гривень, які призначалися Пенсійному фонду.

Нагадаємо, в липні Рада збільшила держбюджет на 40 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram