ГоловнаПолітика

Нардеп від БПП вирішив поручитися за підозрюваного у фінансуванні "ДНР"

Олег Недава домагається звільнення Сергія Білогородського.

Нардеп від БПП вирішив поручитися за підозрюваного у фінансуванні "ДНР"
Олег Недава
Фото: vlada.io

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олег Недава приїхав до Павлоградського суду, щоб взяти на поруки відомого донецького бізнесмена і депутата Донецької облради Сергія Білогородського, підозрюваного у фінансуванні "ДНР".

Як пише видання "Четверта влада", засідання суду відбулося минулого четверга, 2 листопада. Розглядати клопотання Недави суд буде 9 листопада.

Судовий процес щодо справи Сергія Білогородського триває більше року. Депутата Донецької обласної ради заарештували в травні 2016 року. Його підозрюють у фінансуванні тероризму, а саме - сплату підприємствами, якими він володіє, податків у казну так званої "ДНР".

Сергій Білогородський є власником кількох підприємств, які зараз працюють на окупованій території Донбасу і платять "податки" терористам. Ці підприємства надають послуги так званим "міністерствам ДНР". З аналізу звітності, що подається цими підприємствами в "податкову ДНР", за рік Білогородський виплатив понад 10 млн рублів в "бюджет" терористичної організації, а також - значні суми особисто ватажкам "ДНР".

Захист Білогородського зараз наполягає, що він тяжко хворий, страждає низкою захворювань (зокрема, гіпертонічною й ішемічною хворобою серця) і не може перебувати в СІЗО.

Нагадаємо, сам Недава в минулому був близький до одіозного "регіонала" Юрія Іванющенка і не соромився публічно виправдовувати його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram