ГоловнаПолітика

Суд скасував вирок Колмогорову і звільнив його з-під варти (оновлено)

Справу відправлено на перегляд у суд першої інстанції.

Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ скасував вирок військовослужбовцю Держприкордонслужби Сергію Колмогорову, ухвалив звільнити його з-під варти і скерував справу Колмогорова на повторний розгляд у суд першої інстанції.

Таке рішення суд ухвалив у понеділок, задовольнивши касаційну скаргу захисту, повідомляє кореспондент LB.ua.

Оновлення. Генпрокуратура наголошує, що клопотання сторони захисту в частині виправдання Колмогорова не було задоволено.

"Питання визнання Сергія Колмогорова невинним в обставинах, які мали місцем 7 вересня 2014 роки, не констатовано", - сказав начальник слідчого управління Головної військової прокуратури Віталій Панченко.

За його словами, справу буде розглядати суд першої інстанції в Маріуполі, а "при наявності певних ризиків" сторона звинувачення буде визначатися з необхідним запобіжним заходом.

Відповідаючи на питання про те, якою буде позиція прокуратури при повторному судовому розгляді, чи буде сторона звинувачення наполягати на обговоренні або пом'якшенні провини, Панченко сказав: "Рішенням суду Колмогорова не визнано невинним в скоєнні злочину, а рішенням касаційної інстанції направлено кримінальне провадження на новий судовий розгляд. Згідно з обвинувальним актом, який зараз є, правова кваліфікація не змінена. І питання, які були підняті захистом, будуть додатково вивчені і перевірені за участю захисту під час судового розгляду".

"Зараз та стаття, яка йому інкримінується, залишається", - підсумував начальник слідчого управління.

Нагадаємо, три роки тому Маріупольський суд засудив Колмогорова до 13 років в'язниці за виконання наказу зупинити машину з порушниками на блокпосту. Він відкрив вогонь по авто, яке не зупинилося, в результаті загинула жінка. Апеляційний суд залишив вирок чинним.

Восени 2017 року вироком Колмогорова зацікавилися громадськість і політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram