ГоловнаПолітика

"Відродження" вимагає розслідувати спробу рейдерського захоплення агрофірми в Полтавській області

Партія очікує від правоохоронців якнайшвидшого встановлення замовника цієї атаки.

"Відродження" вимагає розслідувати спробу рейдерського захоплення агрофірми в Полтавській області
Фото: facebook/arsen.avakov.

Партія "Відродження" вимагає притягнути до відповідальності осіб, причетних до спроби рейдерського захоплення "Агрофірми" Оржицька" в Полтавській області.

Про це йдеться в заяві на сайті політичної сили.

"4 листопада сталася спроба рейдерського захоплення "Агрофірми "Оржицька" (село Тарасенкове, Полтавська область). Невідомі люди спортивної зовнішності на кількох автобусах приїхали на підприємство і тимчасово заблокували його роботу", - йдеться в повідомленні.

У "Відродженні" підкреслили, що після оперативного втручання народних депутатів, ЗМІ та завдяки оперативній реакції правоохоронних органів, рейдерську атаку вдалося зупинити.

Як розповів нардеп групи Олег Кулініч, до нього звернувся власник "Агрофірми "Оржицька" Валентин Несен ще два тижні тому і повідомив, що до складу учасників агрофірми за підробленими документами намагається увійти невідома компанія, зареєстрована за кордоном.

"На той час до мене звернувся власник зі скаргою на те, що невідомі намагаються внести зміни в установчі документи підприємства та змінити склад його учасників. Зараз правоохоронці оперативно спрацювали і зупинили захоплення. Однозначно спроба захоплення "Агрофірми "Оржицька" є заздалегідь спланованою акцією на декількох рівнях, тому що паралельно з силовим нападом на підприємство почався "розгін" фейкових новин про "Агрофірму "Оржицька" на різних сайтах сумнівної репутації", - написав Кулініч на своїй сторінці у Фейсбуці.

У зв'язку з тим, що кілька рейдерів затримані, партія "Відродження" очікує від Національної поліції якнайшвидшого розслідування цього інциденту і встановлення особи замовника цієї атаки. А також просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова тримати це питання на особистому контролі.

Перший заступник голови партії Володимир Пилипенко зазначив, що схожі інциденти сьогодні відбуваються з фермерськими господарствами по всій території України, а тому необхідні нові законодавчі рішення для попередження аграрного рейдерства.

"Можна з упевненістю стверджувати, що ситуація з компанією "Агрофірма "Оржицька" є показовою. Щодня в Україні відбуваються спроби рейдерських захоплень підприємств, і на жаль, у багатьох випадках вони є успішними. Це свідчить про те, що немає належного законодавчого механізму протидії рейдерству в аграрній сфері. Фермерів необхідно захистити від рейдерських зазіхань, які зараз відбуваються по всій Україні. Тому депутатська група "Відродження" буде активно підтримувати законодавчі ініціативи, спрямовані на запобігання подібних випадків", - заявив Пилипенко.

Нагадаємо, поліція затримала 40 рейдерів під час спроби захопити агропідприємство в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram