ГоловнаПолітика

Не потрібно створювати ворогів, там де можна цього не робити, - Лубківський про заяву посла в Сербії

Сербія пригрозила Україні наслідками.

Не потрібно створювати ворогів, там де можна цього не робити, - Лубківський про заяву посла в Сербії

Заява посла України в Сербії Олександра Александровича викликала нерозуміння сербської сторони і завдала шкоди відносинам двох країн. Так в ефірі телеканалу 112.ua заявив координатор руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський.

"Час, тон і манера подачі були вкрай невдалими", - наголосив він.

Лубківський зазначив, що серед керівництва Сербії та громадськості висловлювання посла викликали негативну реакцію. "Це викликало співчуття, точно знаю, тому що сьогодні спілкувався з колегами з Белграда. Тому що дійсно, навіть не зважаючи на тісні відносини Сербії з Росією, це країна, яка не визнала анексію Криму, це країна - кандидат на вступ до ЄС. Нам не потрібно створювати ворогів, там де цього не варто робити. Нам потрібно створювати коло партнерів. І я переконаний, що Сербія саме до таких країн і належить", - наголосив Лубківський.

На думку дипломата, посол Александрович "вдарив з гармати по горобцях" і завдав більше шкоди, ніж користі.

Нагадаємо, що посол Олександр Александрович заявив, що Сербія не докладає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці сепаратистів.

У МЗС Сербії розкритикували посла Александровича за скандальні заяви про повну підлеглість Белграда Москві і пригрозили наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram