ГоловнаПолітика

ГПУ підрахувала збитки від махінацій екс-чиновників КМДА з комунальним майном

За п'ять років Головне управління комунальної власності в Києві провело відчуження 381 об'єкта нерухомості.

ГПУ підрахувала збитки від махінацій екс-чиновників КМДА з комунальним майном

Протягом 2006-2011 років чиновники Київської держадміністрації незаконно провели відчуження понад 380 об'єктів нерухомості в столиці. Зловживання екс-чиновників КМДА завдали столичному бюджету понад півмільярда гривень збитків, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Встановлено, що посадовими особами Київської міської державної адміністрації, у 2006-2011 роках, спільно з групою суб’єктів господарювання створено схему, спрямовану на незаконне відчуження комунального майна, шляхом участі у проведенні торгів та аукціонів, з метою набуття права власності на майно за заниженою вартістю для подальшого його використання або перепродажу", - йдеться у повідомленні.

За результатами проведених слідчих та процесуальних дій підготовлено повідомлення про підозру колишньому начальнику Головного управління комунальної власності КМДА. Крім того, в рамках розслідування кримінального провадження накладено арешти на низку об’єктів нерухомості, що були незаконно відчужені з комунальної власності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 КК України, триває. Встановлюється причетність інших осіб до скоєння цього злочину, зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, начальником Головного управління комунальної власності КМДА є Анатолій Чуб - чоловік сестри екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Його звинувачують у причетності до скандального зникнення приватизаційних документів Київради за 2010-2014 роки.

У вересні колишнього мера Києва Леоніда Черновецького оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram