ГоловнаПолітика

На заводі Порошенка прокоментували дозвіл на виїмку документів

Підприємство підготувало матеріали для вивчення.

На заводі Порошенка прокоментували дозвіл на виїмку документів
"Тритон"
Фото: dpsu.gov.ua

ЗАТ "Завод "Кузня на Рибальському" заявляє про поширення в ЗМІ неправдивої інформації щодо постачання заводом бойового дистанційного модуля Державній прикордонній службі.

У прес-службі заводу підтверджують, що Солом'янський суд Києва видав НАБУ санкцію на вивчення документів про закупівлю бронемашин "Тритон", і підприємство підготувало їх для детективів. Однак акцентують на тому, що в

рамках укладених двох договорів підприємство поставило чотири одиниці БКМ «Тритон-0103» (бойовий самохідний броньований транспортний засіб з озброєнням).

"Отже, була здійснена поставка бронемашин, у комплектацію яких входив відповідний бойовий модуль із системою управління вогнем, система зовнішнього зв'язку і передачі даних, комплекс наземної розвідки «Джеб» та інше додаткове обладнання. Вартість однієї такої одиниці бронемашини в зазначеній комплектації на світовому ринку озброєнь коштує від 1,5 млн доларів США, що в кілька разів перевищує фактичну вартість однієї БКМ «Тритон», поставленої для ДПС України ", - зазначає прес-служба.

"Постанова №345 КМУ передбачає закупівлю спецтехніки, яка ще не прийнята на озброєння, а передається на дослідну експлуатацію, що і було зроблено. Додатково повідомляємо, що бронемашина «Тритон» пройшла визначально-відомчі випробування не тільки для потреб ДПС України, а й для потреб Нацгвардії України і Збройних Сил України. Ба більше, підприємство здійснювало належне обслуговування зазначених бронемашин, своєчасно проводило необхідні ремонтні роботи тощо. За наявною інформацією, бронемашини належно використовуються Державною прикордонною службою України", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, завод "Кузня на Рибальському" належить Президенту Петрові Порошенку і його бізнес-партнеру Ігореві Кононенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram