ГоловнаПолітика

Осмаєв: відповіддю на загибель Окуєвої має стати повернення Криму та Донбасу

"Потрібно розуміти, що тут іде війна".

Осмаєв: відповіддю на загибель Окуєвої має стати повернення Криму та Донбасу
Фото: EPA/UPG

Адам Осмаєв, командир чеченського батальйону імені Джохара Дудаєва, заявив, що найбільш адекватною відповіддю на вбивство його дружини Аміни Окуєвої буде повернення Криму та Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Кавказ.Реалії".

"Поверненням Криму і Донбасу, перемогою у війні. Думаю, це найбільш адекватна відповідь на загибель Аміни. А виконавців Аллах у будь-якому випадку покарає", - зазначив він.

Осмаєв вважає, що замаху на нього і дружину було важко запобігти.

"Ми намагалися бути обережними. Але для того, щоб уникнути найменшої небезпеки, треба було зникнути. Тобто взагалі ніде не з'являтися. Аміна - публічна фігура і громадський діяч. Для неї це, безумовно, було неможливо ... Потрібно розуміти, що тут йде війна. Це не демагогія, це реальна війна з підступним ворогом. І, звичайно, є жертви. Діють групи терористів, періодично ми дізнаємося про їхнє знищення. Діють і "кадировці"", - додав він.

Нагадаємо, 30 жовтня під Києвом пострілами із засідки вбили Аміну Окуєву, яка воювала на боці України в складі батальйону чеченських добровольців. Під час атаки було поранено її чоловіка Адама Осмаєва, який був за кермом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram