ГоловнаПолітика

Співробітника Укрбюро Інтерполу затримали за викрадення людини та грабіж

Киянина змусили віддати майже 110 тис. гривень.

Співробітника Укрбюро Інтерполу затримали за викрадення людини та грабіж

Слідчі прокуратури Києва повідомили про підозру співробітника Укрбюро Інтерполу і Європолу Головного управління Нацполіції в Києві та його спільника, які викрали киянина і змусили його віддати їм майже 110 тис. гривень.

Як повідомляють на сайті прокуратури Києва, викрадення відбулося в березні 2017 року. Потерпілого закували в наручники, побили, вивезли в ліс і змусили віддати гроші.

"Не витримавши тиску, чоловік погодився віддати зловмисникам 85 тис. гривень. Ще 24 тис. гривень злочинці зняли з банківських карток потерпілого. Після чого зникли з місця скоєння злочину", - сказано в повідомленні.

Злочинцями виявилися 26-річний співробітник Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП у Києві та його 28-річний спільник.

1 листопада їх повідомили про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України.

Підозрювані визнали провину в повному обсязі.

Одному із затриманих Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно другого співучасника триває.

Укрбюро - самостійний структурний підрозділ апарату Національної поліції України, який забезпечує представництво України в Інтерполі і Європолі.

Нагадаємо, 27 жовтня в Києві заарештували поліцейського за допомогу у викраденні бізнесмена з Рівного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram