ГоловнаПолітика

Держкосмос і Канадське космічне агентство підписали меморандум

"Це добрий знак. Я буду радий вітати нашу співпрацю і в літакобудуванні".

Держкосмос і Канадське космічне агентство підписали меморандум
Фото: пресс-служба Кабмина

Державне космічне агентство України і Канадське космічне агентство підписали меморандум про взаєморозуміння, який розширює співробітництво країн в авіакосмічній сфері та літакобудуванні.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"Державне космічне агентство України і Канадське космічне агентство підписали Меморандум про взаєморозуміння. Церемонія підписання пройшла в Монреалі (Канада) в рамках роботи канадського-українського круглого столу з питань співпраці в авіакосмічній сфері і в присутності прем'єр-міністра України Володимир Гройсман, який перебуває в Канаді з офіційним візитом", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що підписаний документ створює нові перспективи для взаємовигідної співпраці між державами в одній з найбільш технологічних сфер економіки - в галузі освоєння космосу.

Володимир Гройсман підкреслив, що підписання Меморандуму відкриває нові можливості і стане новою сторінкою у співпраці України та Канади.

"Це хороший знак, що сьогодні наші агентства підписують такі важливі документи. Я буду радий вітати нашу співпрацю і в літакобудуванні. Можливості України і Канади можна об'єднати і створити і впровадити конкурентний продукт і виходити на світовий ринок", - заявив він.

Україна і Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, будівництво літака Ан-132 (двигуни до нього постачає "Pratt & Whitney Canada"), створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Шотландія (Проект планують реалізувати компанія Maritime Launch Services і Державне підприємство "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К.Янгеля), а також проект кооперації канадських і українських підприємств у запуску наноспутників за допомогою ракети-носія "Мікроспейс-2".

Як повідомляли, Україна і Китай хочуть разом досліджувати Місяць і Марс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram