ГоловнаПолітика

Геращенко: прокурор не може підтвердити законність відео проти сина Авакова

Головний доказ обвинувачення може бути підробкою або монтажем.

Геращенко: прокурор не може підтвердити законність відео проти сина Авакова
Фото: Макс Требухов

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що сторона звинувачення у справі Олександра Авакова не може підтвердити законність відео, що є головним доказом.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Прокурор у суді над Аваковим не може в суді підтвердити законність відео, що є головним доказом проти сина міністра МВС", - написав Геращенко.

Він також додав, що обвинувачення не може спростувати доводи захисту про те, що головний доказ не є підробкою і монтажем.

Нагадаємо, у вівторок детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати держкоштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Сьогодні Солом'янський районний суд обирає запобіжний захід для Олександра Авакова.

У лютому минулого року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства за завищеною ціною. Діалог датовано груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн гривень.

Голова МВС заперечує будь-які звинувачення про причетність його родини до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram