ГоловнаПолітика

Голова СБУ допустив "російський слід" у справі Окуєвої

Розслідування проводить Національна поліція.

Голова СБУ допустив "російський слід" у справі Окуєвої
Фото: Facebook/Amina Okueva

Служба безпеки України не розслідує вбивство ветерана АТО, лейтенанта Збройних сил України Аміни Окуєвої, але з великою часткою ймовірності можна припустити, що в цьому злочині є "російський слід".

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мені не дуже коректно буде коментувати провадження, яке ми не проводимо. Ви знаєте, що Національна поліція розслідує це провадження за ч. 2 ст. 115. Не можу говорити голослівно, є там слід Російської Федерації чи ні, але в той же час я можу допустити з величезною часткою ймовірності, що є такий слід", - сказав Грицак на брифінгу у вівторок ввечері в Києві.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, близько 20:00 невідомі особи з кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха Васильківського району розстріляли автомобіль, в якому їхали Аміна Окуєва і її чоловік Адам Осмаєв. Жінка отримала смертельні поранення в голову, а чоловіка поранено в ногу.

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що правову кваліфікацію вбивства Окуєвої буде давати слідча група, але він не виключає, що це визнають як теракт.

За фактом вбивства Аміни Окуєвої правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.115 Кримінального Кодексу - умисне вбивство, яке розцінюється як замовне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram