ГоловнаПолітика

Аваков прокоментував затримання сина

Баланс у політичній системі буде збережено, заявив один з лідерів НФ.

Аваков прокоментував затримання сина
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав зрозуміти, що не має наміру розвалювати коаліцію у Верховній Раді. При цьому він натякнув, що затримання Національним антикорупційним бюро його сина пов'язане з бажанням МВС домогтися незаангажованості антикорупційних органів.

У своєму фейсбуці один з лідерів "Народного фронту" написав: "Усі процедури, інтриги і потуги нацькувати одних на інших, похитнути мою емоційну стабільність і принципи - марні".

НАБУ і САП, на думку міністра, не повинні бути "органами під впливом політичних груп і інтересів".

"Не повинні мати політичних інтересів і позицій піару. Вони повинні бути органом юриспруденції - у найвищій мірі суворості і відповідності до Закону, а не застосовувати метод натяжок і припущень, як у випадку з моєю родиною - на догоду чиїмсь політичним інтересам. Ні мій син, ні фірми, в яких він засновник, не мають і не мали ні копійки грошей з бюджету України. І Олександр Аваков пройде процедуру і доведе це в суді", - зазначив Аваков.

"Усім тим, хто хоче використовувати цю ситуацію з піар-метою, заради власних політичних амбіцій або для вирішення своїх кон'юнктурних завдань, відповім ще раз - не вдасться. Я не розмінюю своїх принципів на особистий комфорт і легкість буття. Це стосується і балансу в політичній системі загалом, і в антикорупційних органах зокрема", - додав міністр.

Аваков заявив, що антикорупційний суд повинні швидко сформувати.

"А от баланс незалежності і незаангажованості в молодих антикорупційних органах повинен бути відновлений. І переконаний - ми зможемо це збалансувати!" - додав він.

"Повторюся - тиск на мене з боку організаторів сьогоднішніх дій проти мого сина і моїх колишніх підлеглих не пройде. Сподіваюся на адекватний судовий процес, в якому Олександр візьме участь - розставить усе по місцях! Я не розмінював і не розміняю на «рішалово» ні своїх правил, ні своїх принципів!" - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram