ГоловнаПолітика

Псевдопрем'єр Криму Аксьонов заявив, що готовий дати свідчення у справі про держзраду

При цьому він назвав звинувачення "смішними" і заявив, що "не звертає на них уваги".

Псевдопрем'єр Криму Аксьонов заявив, що готовий дати свідчення у справі про держзраду
Фото: SovetMinistrov/Facebook

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив про готовність дати українському суду пояснення у кримінальній справі про державну зраду.

Про це він заявив на брифінгу в Сімферополі, передає ТАСС.

"За потреби можна дати пояснення в режимі відеоконференцзв'язку... з площ, наприклад, Генпрокуратури Російської Федерації, перебуваючи конкретно на території РФ", - сказав Аксьонов.

"Тут питання про те, щоб ми створили нормальну практику, показали, що кримчан загалом не можна просто так засудити ні за що - за те, що вони висловили своє волевиявлення. Ми пробиваємо дорогу в цьому напрямку", - сказав Аксьонов.

При цьому він назвав звинувачення "смішними" і заявив, що "не звертає на них уваги".

Окрім Аксьонова, в державній зраді звинувачують "спікера" кримського парламенту Володимира Константинова, а також екс-"прокурора", депутата Держдуми Наталію Поклонську. Їх адвокат також заявляв, що всі три фігуранти справи готові брати участь у кримінальному процесі та давати показання.

Нагадаємо, прокуратура АРК повідомила Аксьонова про підозру ще у вересні 2015 року. Аксьонову закидають незаконне заволодіння майном "Артеку" вартістю майже 250 млн грн на користь Росії. У квітні минулого року Печерський суд дав санкцію на затримання Аксьонова.

У квітні 2017 року ГПУ склала письмові повідомлення про нову підозру - в державній зраді - 10 кримським "чиновникам" і "депутатам", а також попросила суд про заочне розслідування для Аксьонова і Поклонської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram