ГоловнаПолітика

Академія аграрних наук призупинила членство всіх російських академіків

Академія аграрних наук призупинила членство всіх російських академіків
Фото: wikimedia.org

Національна академія аграрних наук України (НААНУ) призупинила членство 22 академіків - громадян Росії.

Про це йдеться у відповіді Академії на запит "Українських Новин".

Зокрема, загальні збори НААНУ припинили членство іноземних членів академії - громадян РФ: Рудольфа Алексахіна, Анатолія Грабовця, Михайла Гулюкіна, Андрія Іванова, Олександра Каштанового, Миколи Ковальова, Анатолія Корнієнка, Юрія Лачуги, Олександра Литвиненка, Андрія Мисика, В'ячеслава Позднякова, Петра Прохоренка, Геннадія Романенка, Євгена Савченка, Анатолія Самуйленка, Віктора Сичова, Анатолія Смирнова, Миколи Стрекозова, Ігоря Тихоновича, Івана Ушачова, Володимира Шкрабака і Володимира Шумного.

Так було призупинено членство всіх російських академіків.

Також призупинено членство двох академіків і трьох членів-кореспондентів, які не підтвердили громадянство України, зокрема тих, які проживають на території анексованого Криму і тимчасово окупованої території Донбасу, не підтримують зв'язку з академією і не виконують обов'язків членів НААНУ. Йдеться про членів академії Анатолія Авідзби, Федора Адамені і членів-кореспондентів Віктора Загоруйка, В'ячеслава Іванченка, Миколу Макрушина.

НААНУ також вивела з персонального складу академії члена-кореспондента Валентину Ткаченко.

Нагадаємо, в грудні минулого року Національна академія наук України позбавила звання академіка радника президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва, який був членом НАНУ з 2009 року як учений-економіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram