ГоловнаПолітика

Волкер зустрівся зі звільненими лідерами Меджлісу

На зустрічі була присутня посол США Марі Йованович і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Спеціальний представник президента США з питань України Курт Волкер і посол США в Україні Марі Йованович зустрілися зі звільненими заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом.

"Посол США і спеціальний представник щодо України провели гарну зустріч зі звільненими кримськотатарськими лідерами Умеровим і Чийгозом", - повідомляється у твіттері посольства США в Україні. 

Про зустріч Волкера з Умеровим і Чийгозом також повідомив голова Меджлісу народний депутат Рефат Чубаров.

"Сьогодні відбулася дуже ґрунтовна й відкрита розмова з Куртом Волкером, спеціальним представником Держдепартаменту США щодо України", - написав він у фейсбуці. 

Нагадаємо, напередодні Волкер прибув до України з незапланованим візитом. У п'ятницю він зустрівся з українською делегацією на чолі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм. Згодом відбулися перемови з президентом Петром Порошенком.

Як повідомлялося, 25 жовтня російська окупаційна влада видала Умерова та Чийгоза Туреччині завдяки домовленостям, досягнутим за підсумками візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана в Україну. 27 жовтня лідери Меджлісу прибули з Анкари до Києва. З Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом зустрівся Президент України Петро Порошенко.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram