ГоловнаПолітика

Посли Франції та Литви відвідали Харківську область

Дипломати зустрілися з губернатором.

Посли Франції та Литви відвідали Харківську область
Фото: пресс-служба ХОГА

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична провела офіційні зустрічі з послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон та послом Республіки Литва Марюсом Януконісом. Про це повідомили в прес-службі Харківської обласної адміністрації.

Під час зустрічі з Ізабель Дюмон сторони обговорили вже реалізовані і наявні на цей час проекти співпраці, а також позначили сфери для подальшої активізації двосторонніх відносин. Посол Франції висловила бажання представити проекти, запропоновані Харківською областю під час Дня України в Парижі, який відбудеться 14 грудня.

"Сьогодні в мене буде зустріч з керівництвом французьких підприємств, які працюють в регіоні. Їх недостатньо, і я теж хочу, щоб відкривалися нові. Для цього бізнесу потрібно відчувати, що тут є що робити, є проекти", - сказала пані посол.

Юлія Світлична, в свою чергу, запевнила в повній підтримці іноземних інвесторів.

У програму візиту також увійшло вручення подвійних дипломів студентам Харківського національного економічного університету.

Світлична привітала випускників з цією подією і зазначила, що президент України Петро Порошенко робить все можливе для того, щоб кожен українець міг скористатися європейськими можливостями, і жити в європейській країні.

"Це наше твердження як європейської держави. Це прийняття України як європейського партнера, це наше подальше європейське майбутнє, - наголосила Світлична. - Мені приємно стверджувати, що Франція дійсно є нашим партнером в реалізації реформ, в захисті нашої незалежності і територіальної цілісності".

Ізабель Дюмон, вітаючи випускників, сказала, що успіхи харківських студентів відзначили французькі компанії, які готові запропонувати їм роботу. І дуже важливо, щоб такі студенти створювали щось у своїй країні і посилювали співробітництво між Україною та Францією.

Під час зустрічі з послом Литовської Республіки Марюсом Януконісом досягнуто домовленості про відкриття в Харківській обласній лікарні телеметричного простору, що дозволить харківським фахівцям в будь-який час проконсультуватися з литовськими колегами щодо тактики лікування і дій в складних випадках. Також планується підписання Угоди про партнерство та співробітництво між КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та ЗАТ «Кардіоліта» (Литва).

«Разом з вами ми реалізували не один проект. В першу чергу - це програма реабілітації воїнів АТО, яку підтримують президенти наших країн і яка нас об'єднала в тяжкий для України час. Також мені приємно констатувати той факт, що Литва підтримує наше прагнення до територіальної цілісності і незалежності», - сказала Юлія Світлична.

Посол Литви також зазначив, що інвестори повірили в Україну і почали заходити на наш ринок. Він повідомив, що хороші враження від поїздки в Україну отримала Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте.

«Зараз Україна проводить наймасштабніші реформи в світі. Тому що - все відразу: і конституційна, і медична, і освітня, і інші. Ми бачимо, що держава багато робить, зокрема, інвестує в інфраструктуру. Зараз найголовніше, щоб звичайні люди відчули реформи на собі», - сказав Марюс Януконіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram