ГоловнаПолітика

У Рубіжному відновили міст через Сіверський Донець (оновлено)

Це найкоротший транспортний шлях з Луганської в Донецьку область.

У Рубіжному відновили міст через Сіверський Донець (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

26 жовтня в Рубіжному після капітального ремонту відкрили міст через річку Сіверський Донець, який з'єднав два сусідні міста - Лисичанськ і Рубіжне.

Про це повідомляє штаб АТО.

Міст був зруйнований у результаті ворожих обстрілів у травні 2014 року.

На урочистому відкритті були присутні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, керівництво Мінінфраструктури, Луганської облдержадміністрації, Укравтодору, Держспецтрансслужби.

Міст відремонтував підрозділ Державної спеціальної служби транспорту.

Через відремонтований міст можуть проїжджати вантажівки загальною вагою до 22 тонн. Це найкоротший транспортний шлях з Луганської в Донецьку область.

Оновлення. Як повідомляють на сайті Луганської ОДА, ремонт моста проводили за рахунок коштів державного бюджету. Вартість робіт - 12,5 млн гривень. Ремонт почався в червні. З відкриттям відремонтованого мосту відновлено повноцінний рух автомобільного транспорту між містами Рубіжне та Новодружеськ.

На підірваному бойовиками в травні 2014 мосту були зруйновані три опори і прогонові будови між ними. У вересні того ж року міст було відновлено як тимчасовий, з забороною на рух транспорту вагою понад 5 тонн.

За рахунок коштів обласного бюджету підготовлена проектна документація на шість мостів на суму 3 млн гривень. Так, окрім об'єкта в Рубіжному, вже завершено відновлення моста в Старобільську. На черзі закінчення капітального ремонту моста поблизу села Троїцьке в Попаснянському районі, який розташований упритул до лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram