ГоловнаПолітика

Клімкін розповів, як позбавити Росію права вето в Радбезі ООН

"Організація вимагає термінового реформування".

Клімкін розповів, як позбавити Росію права вето в Радбезі ООН
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що необхідно пройти складний шлях, щоб позбавити Росію права вето в Раді Безпеки ООН.

Про це він сказав на конференції "Київські трансатлантичні діалоги", повідомляє УНІАН.

"Що до цього може призвести? По-перше, реформа ООН, а Росія її блокує. І по-друге - це можливе рішення Міжнародного суду. Для чого і працюємо в Міжнародному суді ООН. Тобто, це, звісно, складний процес. Це не можна зробити сьогодні-завтра, але потрібно бути послідовними, і Росія це розуміє, і цього дуже боїться", - наголосив Клімкін.

Також голова МЗС заявив, що ООН є незамінним елементом для підтримки "міжнародної архітектури", але організація вимагає термінового реформування всієї своєї структури.

"Один із моїх друзів якось сказав дуже сумний жарт, я вважаю, що це сумним жартом - що нам знадобиться Третя світова війна, щоб реформувати Раду Безпеки (ООН)", - зазначив голова МЗС.

"Але ми повинні бути чесними і справедливими, розуміючи реальність, і ми розуміємо, що ми маємо Росію, постійного члена Ради Безпеки і агресора, який принципово блокує будь-яку спробу протидії російській агресії в Україні. І, почасти, значення нашого (непостійного) членства і значення нашої налаштованості в Раді Безпеки ООН стосувалося і стосується подальшого просування реформи Організації Об'єднаних Націй", - сказав Клімкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram