ГоловнаПолітика

Правоохоронці запобігли в Україні понад 300 терактам за 3,5 року, - Шкіряк

"Ми повинні дати людям розуміння, що наша безпека - це наша спільна відповідальність"

Правоохоронці запобігли в Україні понад 300 терактам за 3,5 року, - Шкіряк
Фото: Макс Требухов

В Україні за три з половиною роки СБУ і підрозділи Нацполіції запобігли більш ніж 300 терактам, частину з яких планували в місцях масового скупчення людей. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає "112 Україна".

"Тільки за три з половиною роки СБУ і відповідні підрозділи Нацполіції України запобігли і не допустили понад 300 терактів, частину з яких планували в місцях масового скупчення людей", - сказав він. Що стосується загальної оцінки, то я хотів би сказати, що, незважаючи на всі благополуччя цивілізованого світу і Європи, як бачимо, ні британські, ні бельгійські, ні французькі спецслужби не запобігли і не захистили громадян від теракту в Парижі, Ніцці, Брюсселі, Барселоні. Ми повинні дати людям розуміння того, що, на жаль, сьогодні такий світ і наша безпека - це наша спільна відповідальність", - заявив Шкіряк.

Нагадаємо, 25 жовтня в Києві біля будівлі телеканалу "Еспресо.TV" прогримів вибух. Вибухівку заклали в залишений мотоцикл. У результаті вибуху загинув охоронець Мосійчука. Як повідомляли, він помер від поранень дорогою до лікарні. Другим загиблим виявився випадковий перехожий.

Сам Мосійчук, а також поліцейський Руслан Кушнірук і політолог Віталій Бала госпіталізовані. Також у лікарні залишається жінка, яка випадково опинилася на місці вибуху.

Поліція порушила кримінальну справу за ст. 258 КК (терористичний акт).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram