ГоловнаПолітика

Фаната "Зорі", якого "ЛНР" звинуватила у шпигунстві, засудили до 17 років суворого режиму

Близькі стурбовані, що переговори про звільнення Овчаренка зовсім затихли.

Фаната футбольного клубу "Зоря" Владислава Овчаренка бойовики "ЛНР" засудили до 17 років суворого режиму.

Про це повідомив журналіст Роман Бочкала.

"Вчора у Луганську 17 років суворого режиму дали Владу Овчаренку. Мені подзвонили його рідні. Незаконний суд окупантів визнав хлопця винним у шпигунстві на користь України за ст. 335 КК так званої "ЛНР". Він справжній Герой. Навіть під тортурами не змінив своєї позиції. Для Влада Луганськ це Україна. А чи не забула про нього рідна країна? Близькі стурбовані, що переговори про звільнення Овчаренка зовсім затихли. Прошу репост. Треба витягувати хлопця", - написав він.

Нагадаємо, бойовики "ЛНР" затримали фанатів футбольного клубу "Зоря" у жовтні 2016 року. "МДБ" бойовиків стверджувало, що "Ультрас чорно-білі" співпрацюють з "Азовом" і є його підпільним відділенням. Бойовики встановили 32 людини, які належать до групи. Затримали її лідерів - 20-річного Владислава Овчаренка і 19-річного Артема Ахмерова. Їх звинуватили у шпигунстві.

У "ЛНР" стверджують, що затриманих завербував співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України з позивним "Великий і злий". У "МДБ" розповіли, що виявили у затриманих символіку батальйону "Азов", "Правого сектора", ФК "Зоря", листівок із закликом до боротьби із сепаратистами.

Нагадаємо, ФК "Зоря" після початку бойових дій покинув Луганськ і зараз грає в Запоріжжі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram