ГоловнаПолітика

Кадиров відхрестився від причетності до замаху на Мосійчука

На його думку, версії про "чеченський слід" є спробою української влади уникнути відповідальності за те, що відбувається в країні.

Кадиров відхрестився від причетності до замаху на Мосійчука
Фото: Предоставлено автором

Глава Чечні Рамзан Кадиров заперечує причетність до замаху на народного депутата України Ігоря Мосійчука, інформує його прес-служба.

Згідно з повідомленням, на засіданні колегії МВС Кадиров заявив, що організатори замаху на депутата Мосійчука перебувають в Україні.

"Він вже виконав відведену йому роль і зараз став комусь непотрібним, почав заважати комусь, точніше, окремій організації, яких там десятки. Самі депутата Мосійчука підірвали і зчинили галас: "Чеченська Республіка", "Слід Кадирова", - додав він.

За словами Кадирова, Мосійчук та інші політики показали, яким є керівництво України. "Ми давно забули про його існування. Мосійчук - клоун, жалюгідний блазень, який показав свою нікчемність, стріляючи у портрет Кадирова. Мосійчук, Саакашвілі та інші вже давно довели, яким є нинішнє керівництво України", - цитує прес-служба слова Кадирова.

Після початку бойових дій Мосійчук деякий час входив до батальйону "Азов". У той час у нього виник заочний конфлікт із главою Чечні Рамзаном Кадировим. 6 грудня 2014 року Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам Чеченської республіки порушити кримінальну справу проти народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука за підтримку "терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції".

Після цього Мосійчук публічно розстріляв портрет глави Чечні Рамзана Кадирова і заявив, що "прийде за ним в Грозний". Кадиров у відповідь заявив, що Мосійчук "всім набрид" і "його вб'ють, якщо ми не доберемося до нього, а потім скажуть, що це Кадиров зробив".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram