ГоловнаПолітика

Умеров і Чийгоз прокоментували своє звільнення

"Ніякої надії на звільнення не було"

Умеров і Чийгоз прокоментували своє звільнення

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, яких російська окупаційна влада 25 жовтня видала Туреччині, заявили, що не знали про своє звільнення, і подякували всім причетним до сьогоднішньої перемоги.

Про це вони заявили в ефірі кримськотатарського каналу ATR, повідомляє Громадське радіо.

"Я вдячний, всім, хто сприяв. Ніякої надії на звільнення не було. Думав, що буду сидіти повний термін. З моменту мого арешту було багато пропозицій. Якби я, як Чийгоз Ахтем, скористався таким шляхом вийти на свободу, то я б не сидів у в'язниці майже три роки", - сказав Чийгоз.

Чийгоз і Умеров відзначили, що не просили Москву про помилування, хоча ФСБ і Слідчий комітет РФ пропонували написати лист президенту РФ Володимиру Путіну. І це була їхня принципова позиція.

"Сьогодні вранці мене просто забрали з палати. Доставили на борт, де був Ахтем. Нам не дозволили говорити. Ми вже в Анкарі розмовляли. Ми хочемо завтра повернутися в Україну. Ми обов'язково повідомимо конкретніше, тому що наразі не ясно, коли саме", - додав Ільмі Умеров.

Раніше уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров завтра повернуться в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram