ГоловнаПолітика

Завдяки псевдо-патріотам доступ до надр України перекрили, - Гройсман

"Повернення окупованих територій сприятиме відновленню вугільної галузі".

Завдяки псевдо-патріотам доступ до надр України перекрили, - Гройсман
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман упевнений, що через зусилля псевдо-патріотів Україна втратила доступ до надр на Донбасі, який як і раніше вважається частиною країни, однак через блокаду доставка вугілля з цих територій неможлива.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, пише Gazeta.ua.

"Ми ніколи на Донбасі вугілля не купували, оскільки Донбас - це Україна, і ми забирали з наших українських надр наше українське вугілля. Зараз, на жаль, руками псевдо-патріотів доступ до українських надр, як ви знаєте, перекрили, і, за великим рахунком, можна сказати, що вугілля почало працювати на економіку Російської Федерації, на жаль", - сказав Гройсман.

Він також зазначив, що повернення територій сприятиме відновленню вугільної галузі, оскільки вкрай важливим для України питанням є розвиток вуглевидобувної галузі.

"Важливе, надзвичайно важливе питання - розвиток вуглевидобувної галузі. Я буквально кілька днів тому затвердив стратегію, якої, до речі, не було, на жаль, стратегію реформування, реструктуризації цієї галузі. Потрібні серйозні кошти, і нам потрібно більше видобувати власного вугілля", - упевнений Гройсман.

Нагадаємо, т.в.о. голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук назвав перманентною кризу, пов'язану з дефіцитом вугілля в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram