ГоловнаПолітика

Штайнмаєр: німецькі компанії не працюватимуть у Криму

Президент Німеччини заявив, що турбіни Siemens потрапили на півострів обманним шляхом.

Штайнмаєр: німецькі компанії не працюватимуть у Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запевнив, що німецькі компанії не працюватимуть у Криму, а турбіни Siemens потрапили на півострів тільки через обман російських партнерів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Коммерсанту".

"Ми не визнали здійснену з порушенням норм міжнародного права анексію Криму. І ми не визнаємо її. Цей факт, звичайно, має наслідки для діяльності німецьких компаній безпосередньо в Криму або у зв'язку з ним. Німецькі компанії не будуть працювати там. У випадку з компанією Siemens, крім того, був порушений чинний договір і тим самим підірвана довіра інвесторів до вірності російських партнерів своїм договірним зобов'язанням... Випадок з компанією Siemens особливо дражливий, тому що, очевидно, з боку російських партнерів були обіцянки, які в результаті не були виконані. Цей факт порушив взаємну довіру", - заявив президент.

Нагадаємо, на початку липня 2017 року стало відомо, що Росія, порушивши режим санкцій, переправила у Крим газові турбіни німецького концерну Siemens, які, згідно з контрактом, призначалися для електростанції в Краснодарському краї РФ. Незабаром Siemens подав до суду на АТ "Технопромекспорт" і ТОВ "Технопромекспорт", які відповідали за постачання турбін, а також проти петербурзького СП Siemens і "Силових машин" ТОВ "Сіменс Технології газових турбін", яке виготовило турбіни.

Крім того, наприкінці липня Siemens розірвав ліцензійну угоду з російськими компаніями на постачання обладнання для електростанцій і тимчасово припинив постачання обладнання для електростанцій за чинними контрактами з держзамовниками з Росії.

У серпні Європейський Союз увів санкції проти компаній ВАТ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт", ТОВ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт" і ЗАТ "Інтеравтоматика" (встановлювало турбіни).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram