ГоловнаПолітика

В Україні введуть іспит з української мови для іноземців

У країні зростає кількість іноземних студентів, біженців, мігрантів.

В Україні введуть іспит з української мови для іноземців
Фото: 24tv.ua

В Україні планують ввести сертифікаційний іспит з української мови як іноземної до 2018 року, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Потреба в розробці та впровадженні міжнародно визнаного сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної виникла через зростання кількості громадян, які хочуть підтверджувати своє знання української мови (закордонні українці, люди, яким потрібне підтвердження знання української мови як іноземної для професійної діяльності за кордоном, іноземці, біженці, мігранти)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що важливим етапом введення сертифікаційного іспиту є затвердження стандарту, який буде відповідати нормативним документам Спільної  європейської системи баз даних (Common European Framework of Reference), рекомендованим резолюцією Ради Європейського Союзу.

"Закордонним українцям, тим іноземцям, хто хоче набути громадянство України, іноземним студентам необхідно офіційно підтверджувати знання української мови, тому маємо вирішити організаційні питання із запровадженням сертифікаційного іспиту якомога швидше", - зазначив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Він доручив створити робочу групу за участю провідних мовознавців і викладачів-практиків, яка до кінця року узагальнить усі нинішні підходи і виробить єдиний стандарт для складання сертифікаційного іспиту з української мови як другої/іноземної.

Нагадаємо, Київрада рекомендувала сфері обслуговування використовувати українську мову в спілкуванні з клієнтами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram