ГоловнаПолітика

Соболєв згоден на зняття з нього недоторканності

На думку нардепа, Ходаківський, у побитті якого звинувачують Соболєва, став жертвою провокаторів.

Соболєв згоден на зняття з нього недоторканності
Єгор Соболєв
Фото: facenews

Нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв буде голосувати за позбавлення себе депутатської недоторканності, якщо Генпрокуратура ініціює відповідне голосування після факту побиття депутатом учасника акції протесту під Верховною Радою.

Про це Соболєв заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо генпрокурор ініціює зняття з мене недоторканності, я буду голосувати "за" і просити весь парламент проголосувати "за". Якщо ви не забули, ми під парламентом зібралися для того, щоб була знята недоторканність з народних депутатів. Якщо почнемо з мене, це буде гарний початок", - заявив Соболєв.

Також нардеп заявив, що захисник Донецького аеропорту Ярослав Ходаківський (позивний "Ярий"), якого звинувачують у побитті Соболєва, став жертвою провокаторів.

"Його спровокували, він нічого поганого не робив, зараз в суді це остаточно доведено, але на нього звалили побиття одного з правоохоронців. Коли ми прийшли на місце конфлікту, нам сказали: "Дивіться, він побив міліціонера". І так говорили багато хто з їхнього боку і багато людей, які були серед нас. З обох сторін заведені люди, які роблять все, щоб відбулося зіткнення... До мене Нацполіція після того, як все це сталося підійшла і сказала, що він там імітує приступ, плюється піною, а насправді він живий і здоровий, він точно провокатор, чи можу я написати на нього заяву, що він не з мого табору", - заявив Соболєв.

Раніше головний командир ВО "Тризуб" Андрій Стемпіцький звинуватив Соболєва в тому, що бійця ДУК побили і здали поліції "ті, хто проголошує якісь революційні гасла".

У відповідь нардеп заявив, що спробує взяти Ходаківського на поруки. Йому інкримінують побиття поліцейського. Суд відбудеться завтра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram