ГоловнаПолітика

ГПУ вивчає обставини побиття бійця ДУК біля Ради

Луценко не виключає можливості позбавлення Соболєва депутатської недоторканності.

ГПУ вивчає обставини побиття бійця ДУК біля Ради
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Генеральна прокуратура вивчає обставини побиття в таборі протестувальників під Верховною Радою бійця АТО, ветерана ДУК «Правий сектор» Ярослава Ходаковського, в якому міг брати участь народний депутат Єгор Соболєв.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив на раді регіонального розвитку, передає 112 Україна.

У зв'язку з інцидентом Луценко не виключає можливості внесення до Верховної Ради подання про позбавлення депутатської недоторканності нардепа Єгора Соболєва.

"Для початку ми допитаємо його, а також інших учасників цього хуліганського вчинку, коли були завдані побої учасникові акції протесту, учаснику АТО і досить широко відомій у волонтерських і військових колах особі. Щойно в нас будуть факти, які прямо свідчать про провину народного депутата, безумовно, я не можу виключити подання про скасування депутатської недоторканності. На мій погляд, вона обтяжується ще й тим, що Соболєв позиціонує себе як організатор усього, що відбувалося під стінами", - заявив генпрокурор.

Раніше головний командир ВО "Тризуб" Андрій Стемпіцький звинуватив Соболєва у тому, що бійця ДУК побили і здали поліції "ті, хто проголошує якісь революційні гасла".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram