ГоловнаПолітика

Апеляційний суд підтвердив штраф Саакашвілі за прорив через кордон

Екс-президент повинен сплатити 3,4 тис. гривень.

Апеляційний суд підтвердив штраф Саакашвілі за прорив через кордон
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Львівської області залишив чинним рішення суду першої інстанції про визнання екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд ухвалив на засіданні у вівторок.

Суд ухвалив рішення відхилити скаргу адвокатів Саакашвілі і залишити чинним рішення Мостиського районного суду від 22 вересня, згідно з яким екс-президента Грузії визнали винним у незаконному перетині державного кордону України 10 вересня 2017 року.

Суддя, зачитуючи рішення, оголосив, що рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

22 вересня Мостиський районний суд Львівської області оштрафував Саакашвілі на 3,4 тис. гривень за незаконний перетин кордону.

10 вересня позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був зачинений під приводом повідомлення про замінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і у "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram