ГоловнаПолітика

П'ятьох учасників погрому у Святошинському суді взяли під варту

Усього в управління поліції доставили 32 людей.

П'ятьох учасників погрому у Святошинському суді взяли під варту

Правоохоронці вранці у вівторок під час розблокування зали засідання Святошинського суду доставили в управління поліції 32 людей.

"Після встановлення їхніх особистих даних і обставин скоєння правопорушень шістьом активним учасникам оголосили про підозру у вчиненні хуліганства (ч. 3 ст. 296 КК), умисного знищення або пошкодження майна (ч. 1 ст. 194 КК) і втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 343 КК). В результаті п'ятьох з них затримали за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України на три доби. Слідчі за погодженням з процесуальними керівниками готують клопотання про обрання їм запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні поліції.

У лікарняні установи за медичною допомогою звернулися двоє цивільних і троє правоохоронців.

Нагадаємо, що 23 жовтня у Святошинському райсуді Києва мали обрати запобіжний захід для затриманого напередодні націоналіста Миколи Коханівського. Він привів із собою велику групу підтримки, яка відмовилася покидати залу засідань, коли суддя оголосила перерву до ранку.

Після півночі поліцейські спробували штурмувати залу, але атака була відбита. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх, хто перебував у залі.

Державна судова адміністрація України оцінила збитки, завдані Святошинському районному суду Києва в результаті погрому 24 жовтня, у 500 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram