ГоловнаПолітика

Соратник Саакашвілі Михайло Абзіанідзе прокоментував свою депортацію

Абзіанідзе був разом із Саакашвілі, коли той проривався через державний кордон.

Соратник Саакашвілі Михайло Абзіанідзе прокоментував свою депортацію
Михайло Абзіанідзе

Соратник Михайла Саакашвілі Михайло Абзіанідзе вважає, що його депортували незаконно, адже він мав постійну посвідку на проживання в Україні, видану в лютому 2017 року. Він перебуває в шлюбі з українкою, у подружжя є 4-місячна дитина.

Про це він сказав у коментарі LB.ua для статті "Депортація соратників Саакашвілі: версії сторін".

"Це було в суботу вранці. Я вийшов з дому в аптеку. У мене 4-місячна дитина, якій потрібно було купити ліки. Через 50 метрів після того, як я вийшов з будинку, до мене під'їхав білий мікроавтобус. Звідти вискочили п'ятеро спецпризначенців у масках, перезарядили автомат, сказали мені лягти на підлогу обличчям, руки за голову, наділи на голову мішок, прив'язали наручниками, підняли, закинули в машину. Вони нічого не пояснювали, не хотіли відповідати на жодні запитання. Коли приходили слідчі мене допитувати, я запитував, на підставі чого вони мене затримали. Я попросив, щоб усе було цивілізованим шляхом, щоб я міг зателефонувати адвокату. Але їм нічого не було цікаво. Вони хотіли свого", - сказав він.

Після цього, за словами Абзіанідзе, його відвезли в аеропорт. Коли чоловік зрозумів, що його садять у літак, він почав кричати, тому його нібито прикували шістьма наручниками до лавки в літаку і обмотали скотчем ноги.

Михайло Абзіанідзе розповів, що працював у державній охороні Грузії. Приїхав в Україну 2014 року, у той час уже мав стосунки з громадянкою України. Михайло стверджує, що приїхав заради створення сім'ї і відразу одружився з жінкою. Чоловік каже, що не був членом партії "Рух нових сил", проте називає себе "довіреною особою Саакашвілі".

"Возив у машині, якщо потрібно було, допомагав", - розповідає він.

На мітингу 17 жовтня не був, оскільки, за його словами, Саакашвілі сказав, що "я йому більше не потрібен, я вільний". Михайло стверджує, що офіційно ніде не працює, займався вихованням дитини.

Абзіанідзе був разом із Саакашвілі, коли той проривався через державний кордон. Після інциденту його затримали у Львові нібито через те, що він нелегально перетнув кордон. Сам Михайло стверджує, що звинувачення безпідставні, тому що "він просто стояв з української сторони і нічого не порушував". У Львові його тримали дев'ять годин в одній із дільниць, після чого перевели в іншу дільницю, але незабаром відпустили.

Чоловік також надав відповідні документи, які засвідчують, що анулювали його посвідку на проживання в день затримання - 21 жовтня. Чоловік стверджує, що жодних документів про анулювання дозволу на проживання йому раніше не надавали.

"Те, про що каже Юрій Луценко, - неправда. Ніхто мені не передавав жодні протоколи, жодні документи про анулювання моєї посвідки на проживання. Якби мені передали документи про анулювання, я сам прийшов би і почав розбиратися з цим питанням", - говорить він.

Нагадаємо, 21 жовтня лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив про затримання екс-начальника його особистої охорони Георгія Рубашвілі. Пізніше Саакашвілі повідомив, що зникли ще два його соратники: колишній водій Михайло Абзіанідзе й інструктор Нацгвардії України Давид Макішвілі. Наступного дня виявилося, що їх депортували у Грузію.

Генеральна прокуратура вважає законним видворення грузинських соратників Михайла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram