ГоловнаПолітика

Збитки від погрому у Святошинському суді Києва склали 500 тис. гривень

Голова Державної судової адміністрації обурений.

Збитки від погрому у Святошинському суді Києва склали 500 тис. гривень
Фото: Сергей Нужненко

Державна судова адміністрація України оцінила збитки, зазнані Святошинським районним судом Києва в результаті погрому 24 жовтня, в 500 тисяч гривень.

Про це повідомляють на сайті ДСА.

"Прикриваючись гаслами справедливості і законності, люди, які були присутні на судовому засіданні як вільні слухачі, влаштували погром у суді, знищили дороге майно і обладнання, практично паралізували роботу суду і ні на хвилину не подумали про тих громадян, чиї справи повинні слухатися найближчим часом", - прокоментував подію голова адміністрації Зіновій Холоднюк.

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня.

Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання і влаштувалися на нічліг у залі суду.

Після опівночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атаку було відбито. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх присутніх у залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram