ГоловнаПолітика

Саакашвілі вирішив шукати захисту від депортації в наметовому містечку біля Ради (оновлено)

"Я буду вас захищати, але давайте захищайте мене".

Саакашвілі вирішив шукати захисту від депортації в наметовому містечку біля Ради (оновлено)
Фото: стоп-кадр видео

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що буде жити в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради. Він попросив українців захистити його від депортації.

"Я хочу попросити захисту в моїх лавах, у киян, у пристойних, порядних людей України. Я буду вас захищати, але давайте захищайте мене", - заявив Саакашвілі на прес-конференції на вулиці в Києві.

"Я прийняв рішення переміститися до протестувальників на площі перед Радою", - додав він.

Саакашвілі також закликав мера Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового та лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка приєднатися до нього.

"Хочу закликати лідерів опозиції - Садового, Анатолія Гриценка та всіх інших - прийти до нас, прийти до мене", - сказав політик.

Оновлення. Як повідомляє агентство "Українські новини", Саакашвілі прибув до протестувальників біля Ради близько 17:30.

Зараз на акції залишаються близько 100 осіб. За дотриманням громадського порядку стежать близько 50 правоохоронців.

Нагадаємо, громадянин Грузії Михайло Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА.

Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства стосовно Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА, а влітку 2017 року президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Саакашвілі був у цей час на території США. На початку вересня 2017 року він незаконно перетнув кордон України завдяки силовій підтримці своїх прихильників і незабаром звернувся в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

У вівторок Луценко повідомив, що Державна міграційна служба України відмовила Михайлу Саакашвілі в статусі біженця, тепер його можна депортувати до Грузії, де проти екс-президента порушено кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram