ГоловнаПолітика

СБУ запідозрила керівництво ДП "Київмашсервіс" у розкраданні 23 млн гривень

Непрацююче підприємство здавало в оренду майно, не сплачуючи належної частки в бюджет.

СБУ запідозрила керівництво ДП "Київмашсервіс" у розкраданні 23 млн гривень
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили керівництво держпідприємства "Київмашсервіс" у розкраданні 23 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що фактично непрацююче підприємство, згідно зі статутними документами, мала право здавати в оренду майно, не задіяне у виробничій діяльності. Згідно із законодавством, 70% орендної плати йде в державний бюджет, решта - на потреби підприємства.

"Співробітники спецслужби задокументували, що, починаючи з 2013 року, керівництво "Київмашсервісу" укладало договори відповідального зберігання й оренди зі спорідненою комерційною структурою без узгодження з органами управління. У результаті ділки фактично безкоштовно користувалися цілісним майновим комплексом підприємства і 3,2 гектара землі. За попередніми висновками експертів, мінімальні збитки держави становлять 23 мільйони гривень", - повідомляють на сайті СБУ.

За інформацією спецслужби, використовуючи іншу протиправну схему, керівництво "Київмашсервісу" планувало створити штучну заборгованість перед афілійованою фірмою для передачі їй за борги частини нерухомості і землі держпідприємства.

Під час обшуків в адміністративній будівлі і за місцями проживання фігурантів справи оперативники СБУ вилучили документацію, яка доводить проведення нелегальної операції.

Одному з керівників держпідприємства оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна) Кримінального кодексу України.

"Київмашсервіс" зареєстровано на вулиці Пухівській, 4, основна спеціалізація - виробництво будівельних металевих конструкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram