ГоловнаПолітика

Луценко звинуватив Саакашвілі в намірі влаштувати державний переворот

Генпрокурор вважає, що Саакашвілі - авантюрист, а його вимоги - лицемірні.

Луценко звинуватив Саакашвілі в намірі влаштувати державний переворот
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив Михайла Саакашвілі в намірі влаштувати державний переворот.

Про це він сказав у Києві на засіданні Ради регіонального розвитку.

"Право на мирний протест не означає підготовку до силового перевороту, яку затіяла невелика групка людей - близько 150-200 осіб, які, проголосивши себе єдиними праведниками, вимагають від держави робити тільки те, що вони хочуть. За підтримки фінансів з-за кордону - і свого часу я це доведу: вони фінансуються з-за кордону", - сказав він.

"Хочу підкреслити, що участь у цьому беруть не тисячі людей, які приїжджають до Києва. Участь у цьому запланованому перевороті беруть гастролери без громадянства, апатриди Михайла Саакашвілі, який, перебуваючи на посаді голови Одеської ОДА, змусив своїх підлеглих оформити дозволи на постійне проживання 20 громадянам Грузії як цінним діячам культури. Тепер ці діячі сіють "вічне, мудре, добре" по всій території країни, використовуючи автомобілі спочатку обласної державної адміністрації, а тепер - куплені за рахунок благодійного фонду, який формувався клієнтами одеської митниці. Саме вони, зокрема з нарізною зброєю, охороняють Саакашвілі, перебувають у таборі і планують силовий переворот", - заявив він.

За словами Луценка, Саакашвілі - авантюрист, а його вимоги - лицемірні.

"Чому я так кажу? Тому що Михайло Саакашвілі, як президент Грузії, прийняв Конституцію, де прописано порядок недоторканності депутатів аж до їхнього житла й автомобілів. У нас в Україні він вимагає скасувати недоторканність", - заявив Луценко.

"Там, у Грузії, немає відкритих партійних списків. У нас вони йому чомусь знадобилися. Чому? Тому що він не пройде ні в одному мажоритарному окрузі, він не пройде ні за одним партійним списком. І тому підхоплює привабливу упаковку для ошуканства українців", - сказав генпрокурор.

"Те саме стосується антикорупційного суду. Питаю: а є в Грузії антикорупційний суд? Ні. Мовляв, у нас всі суди чесні. Чесні? Всі суди? У Грузії? То їдь туди і доведи свою невинність перед судом, який порушив три кримінальні справи. Чому мій друг, міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі сидить у цих справах, а Міхо гастролює тут, обманюючи бідних українців?" - обурився Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram