ГоловнаПолітика

Електоральними лідерами серед українців залишаються Порошенко і його партія, - соцопитування

Подолати прохідний бар'єр в Раду здатні сім партій.

Електоральними лідерами серед українців залишаються Порошенко і його партія, - соцопитування
Фото: solydarnist.org

У разі проведення виборів найближчим часом більшість голосів отримає партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Такі дані соцопитування, проведеного на початку жовтня, опублікував Центр Разумкова. "У разі проведення парламентських виборів найближчим часом найбільше голосів отримали б такі політичні сили: партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 13,6% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, ВО "Батьківщина" (10,0% ), "Громадянська позиція" (8,9%), "Опозиційний блок" (8,6%)", - йдеться в результатах опитування.

За політичну партію "За Життя" готові проголосувати 6,8% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах, за Радикальну партію Олега Ляшка - 6,5%, за "Об'єднання "Самопоміч"- 5,9%, за об'єднання правих партій ("Свобода", "Правий Сектор", "Національний корпус") - 4,2%.

Інші політичні сили набрали б менш як 3% голосів виборців кожна.

За даними соцопитування, найбільшу електоральну підтримку в першому турі виборів отримали б Петро Порошенко (14,0% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах), Юлія Тимошенко (8,4%), Анатолій Гриценко (7, 2%), Юрій Бойко (6,8%), Святослав Вакарчук (6,6%), Олег Ляшко (6,3%).

Опитування проводилося з 6 по 11 жовтня, в його рамках опитали 2 018 респондентів у віці старше за 18 років у всіх регіонах України, крім Криму та непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей. Статистична похибка не перевищує 2,3%.

Як повідомлялося, за даними соцопитування, 35% українців хотіли б назавжди виїхати з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram