ГоловнаПолітика

Гройсман 31 жовтня зустрінеться з Трюдо в Оттаві

Український прем'єр відвідає Канаду.

Гройсман 31 жовтня зустрінеться з Трюдо в Оттаві
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 31 жовтня зустрінеться з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в Оттаві.

Про це повідомляють на сайті прем'єра Канади.

Під час зустрічі Гройсман і Трюдо обговорять шляхи поглиблення відносин між Канадою та Україною, а також торговельні та ділові можливості, створені в рамках Угоди про вільну торгівлю.

"Канада і Україна мають довгу історію дружби, побудовану через покоління сімейних зв'язків і загальних цінностей. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з прем'єр-міністром Гройсманом, щоб обговорити, як ми можемо працювати, щоб побудувати процвітаюче і безпечне майбутнє для наших країн", - зазначив Трюдо.

Нагадаємо, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня. Канада скасувала 98% мит на українські товари. Для канадських товарів скасовується 72% мит, а протягом 7 років безмитний експорт зросте до 98%.

Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність. На програму підтримки ЗВТ з Україною Канада виділила $13 млн.

У вересні Канаду відвідав президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram