ГоловнаПолітика

НАБУ прийшло з обшуками до мера Одеси (оновлено)

Слідчі дії проходять у рамках двох кримінальних проваджень.

НАБУ прийшло з обшуками до мера Одеси (оновлено)
Мэр Одессы Геннадий Труханов
Фото: Думская

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в кабінеті мера Одеси Геннадія Труханова і у нього вдома.

Про це пише місцеве видання "Думская".

За даними видання, слідчі дії проходять у рамках кримінального провадження, порушеного за фактом придбання будівлі колишнього заводу "Краян" на вулиці Косівській. Об'єкт придбали за 185 млн грн, тоді як продавець раніше купив його за 11,5 млн.

У березні в цій справі НАБУ вже проводило обшуки в мерії Одеси.

Оновлення. Прес-служба НАБУ підтвердила обшуки і повідомила, що вони проходять у рамках двох кримінальних проваджень за фактами можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та підконтрольних останнім приватних суб'єктів господарювання - і резидентів України, і офшорних юрисдикцій.

"У рамках одного провадження розслідується можливе привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт на реконструкцію автодоріг та подальшого переказування незаконно отриманих доходів на рахунки підконтрольних офшорних компаній. Друге провадження стосується передачі майна КП "Міжнародний аеропорт Одеса" у статутний капітал ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", в результаті чого, на думку детективів, майно територіальної громади незаконно вибуло з її володіння, чим останнім завдано збитків на суму понад 100 млн грн", - сказано в повідомленні.

Обшуки проводять за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до цих злочинів, і за місцем перебування речей і документів, що мають значення для кримінального провадження.

"З огляду на те, що детективи також перевіряють версію можливої причетності мера міста Одеси до вказаних кримінальних злочинів, слідчі дії (обшуки) проводять за місцем його роботи та проживання", - додали в НАБУ.

Нагадаємо, 2011 року для реконструкції одеського аеропорту було створено ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке на 25% належить місту. Другим учасником СП стала компанія Odessa Airport Development Ltd., за якою, вважають, стоять місцеві бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram