ГоловнаПолітика

Україна і Польща погодили відкриття чотирьох нових КПП на кордоні

Два з них будуть у Львівській області, по одному - на Волині та Закарпатті. 

Україна і Польща погодили відкриття чотирьох нових КПП на кордоні
Фото: http://podrobnosti.ua

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршалок польського сейму Марек Кухцінський висловлюються за збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сьогодні домовилися, що подальшим нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон - на Закарпатті, два на Львівщині, і ще один перехід на Волині", - заявив Парубій журналістам після того, як з маршалком польського сейму Кухцінським у неділю оглянув ділянку українсько-польського кордону з боку Польщі, де планується побудувати пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі.

Зокрема, йдеться про будівництво нових пунктів переходу: Боберка-Смольник, Лопушанка-Міхновець (Львівська область), Адамчуки-Збереже (Волинська область), Лубня-Волосате (Закарпатська область).

Парубій додав, що Україна і Польща зроблять усе, щоб виконати цю амбітну програму.

Він зазначив, що польський уряд виділив у бюджеті на наступний рік на створення пункту пропуску Мальховіце-Нижанковичі 100 млн. злотих. За словами Парубія, українська сторона повинна побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.

Голова Верховної Ради України зазначив, що це має бути не тільки автомобільний перехід, а й пішохідний. "Попередньо його заплановано на 2020 рік, завершення проекту, але нині стоїть завдання, щоб зняти всі наявні перешкоди та створити цей перехід набагато швидше", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram