ГоловнаПолітика

На віче біля Ради зібралися близько 150 осіб

Порошенкові висунули ультиматум.

На віче біля Ради зібралися близько 150 осіб
Фото: Сергей Нужненко

Близько 150 осіб взяли участь у вічі, організованому 21 жовтня біля будівлі Верховної Ради, передає "Інтерфакс-Україна".

Зі сцени, розміщеної на проїжджій частині вул. Грушевського в наметовому містечку, виступили учасники різних добровольчих батальйонів. При цьому встановлена першого дня акції протесту сцена на пл. Конституції збережена, однак на ній немає акустики.

Чоловік, який назвався офіцером батальйону "Донбас" з позивним "Катана" , зачитав вимоги до президента Петра Порошенка: протягом 5 робочих днів, з понеділка, внести в парламент законопроект про імпічмент президента, а також про Антикорупційний суд. При цьому він зазначив, що якщо вимог не буде виконано, то учасники протесту "покажуть, на що здатні".

"Не змушуйте Петре Олексійовичу, пам'ятайте про Румунію, про Ніколає Чаушеску", - сказав він.

На акції біля Верховної Ради присутній народний депутат Юрій Дерев'янко, очікується прибуття лідера Руху нових сил Михайла Саакашвілі.

Правоохоронці перенесли кордон, який раніше був на перетині вулиць Грушевського та Садової, ближче до наметового табору, на перетин вулиць Грушевського і Шовковичної. Другий їхній кордон розміщено на вулиці Грушевського, в районі готелю "Київ".

Правоохоронці пропускають на територію наметового містечка всіх охочих, оглядаючи тільки особисті речі декого з них.

Нагадаємо, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: Рух нових сил Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція", Демальянс, "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Цього тижня Рада скерувала в Конституційний Суд законопроекти про скасування імунітету, але відмовилася змінювати виборчу систему. Законопроект про антикорупційний суд поки що не написано.

19 жовтня громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", Центр протидії корупції, "Громадянська платформа", Демальянс, "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас Рух нових сил Михайла Саакашвілі вирішив продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини, але заклик проігнорували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram