ГоловнаПолітика

У наметовому містечку біля Ради залишилися тільки люди Семенченка, - журналіст

Заплановано провести два віче: в суботу - організоване Семенченком, в неділю - Саакашвілі.

У наметовому містечку біля Ради залишилися тільки люди Семенченка, - журналіст
Фото: Сергей Нужненко

Представники руху Саакашвілі покинули наметове містечко під Верховною Радою. Там залишилися тільки соратники Семенченка. Про це в ефірі "5 каналу" заявив генеральний директор інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко.

"Людей від Саакашвілі там вже теж немає. Ось щойно наш кореспондент повернулася, там нікого немає з руху "Нових сил", там зараз тільки люди Семенченка, і більше нікого немає", - сказав він.

Мартиненко додав, що буде два віче.

"Завтра будуть збори, організовані Семенченком, а в неділю буде віче Саакашвілі", - сказав він.

Мартиненко також зазначив, що для громадських організацій акція під Верховною Радою буде досвідом, що "не можна блокуватися з ким завгодно".

Нагадаємо, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч людей. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил та громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція", "Демальянс", "Свобода" та Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

На цьому тижні Рада направила до Конституційного суду законопроекти щодо скасування депутатського імунітету, але відмовилася змінювати виборчу систему. Законопроект про антикорупційний суд наразі не написаний.

19 жовтня громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "Демальянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі ухвалив рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини, але заклик залишився проігнорованим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram